Slutt etter knallsesong

Søndag 15. november kunne hovedtrener Frode Brun og proshop-medarbeider Bjørge Furuheim stenge døra etter en rekordlang og spesiell sesong. Været og interessen gjorde at banen stengte nær en måned senere enn i fjor. En dobling av antallet green-fee spillere og et medlemstall som endelig rundet 400 har gitt penger i kassa og muligheter til nye investeringer. Elverum Golfklubb kan dermed i likhet med mange andre klubber komme godt ut av 2020.

Selv om starten på sesongen var endel anderledes, med blant annet  turneringsstopp, åpnet banen 16. mai. Dette er omtrent som vanlig. Endel koronaregler ble innført, noe både medlemmer og gjestespillere har respektert, sier hovedtrener Frode Brun. Så i midten av juni ble turneringssesongen åpnet og med respekt for avstand og smittvernregler kunne klubben senere gjennomføre fine turneringer, noen med rundt 100 deltagere.

Mange ville spille golf

Interessen for å spille golf har virkelig slått til i år. Mange nye spillere har tatt kurs og blitt medlemmer. Golfen var i vår og i sommer en av få aktiviteter som nær kunne gå som normalt når treningssentere var stengt og breddeidrett ikke kunne gjennomføres.

- Vi har også hatt en fordobling av antallet greenfee spillere, sier Frode. Dette skyldes at folk har feriert og reist i Norge. Vi har hatt grupper  og kompisgjenger på opptil  20-30 stykker av gangen  som har besøkt banen og sikkert også noen av nabobanene i løpet av ei helg. Selv langt ut på høsten, når været var bra, kunne vi ha rundt 30 greenfeespillere innom, sier han.

De fleste har sikkert merket seg at parkeringsplassen i høst har vært stappfull også på vanlige ukedager. Det har gjort at antallet parkeringsplasser er utvidet med 24.

Banen har klart seg bra

- Hvordan har banen tålt den lange sesongen?

- Spilleforholdene har vært bra, selv om det har vært fuktig og det er lite ettergroing så sent på året. Vi vil nok til våren se flekker på fairwayer hvor folk ikke reparerte etter seg, men dette vil gro seg til, sier Frode. Nå vil banen endelig kunne gå inn i en velfortjent vinterdvale, under oppsikt av greenkeeper Kjetil.

Nye teesteder, minigolfanlegg og bobilparkering

Knallsesongen gir klubben muligheter til å investere. Øverst på Frodes ønskeliste står seks nye teesteder. Dette skal gjøre banen enklere og kortere å spille. Det er viktig for å holde på nye medlemmer og medlemmer som ikke slår så langt. Det er ikke sikkert at alle seks lar seg gjennomføre neste sesong, men nytt teested på andre siden av vannet på hull 10 ligger blant de første i køen.

I tillegg håper klubben å få bygget ut minigolfanlegget. Ellers er det et ønske fra flere gjester med tilrettelagt  bobilparkering.

Til slutt vil Frode trekke fram gutta som har betjent proshopen i en svært travel periode. Tross mye å gjøre har det vært blide og hyggelige representanter for klubben som har tatt i mot alle gjestene på en flott måte.

PS: Det blir trolig julesalg en av lørdagene i desember.

• CocaCola
  • Bakken